Dnešnú výsadbu 2525 stromov zapíšu do Slovenskej knihy rekordov

30.04.2012 Poprad

Vysoké Tatry/Nová Baňa 29. apríla (TASR) - Celkovo 2525 stromov vysadili dnes vo Vysokých Tatrách na Hrebienku, ako aj v lokalite Tajch pri Novej Bani v okrese Žarnovica. V súvislosti s veľkým počtom drevín vysadených na rôznych miestach Slovenska počas jedného dňa, bude táto verejnoprospešná akcia zapísaná do Slovenskej knihy rekordov.

Dnešné verejnoprospešné podujatie vo Vysokých Tatrách, ako aj pri Novej Bani zorganizovala spoločnosť Delfín TEAM v rámci projektu s názvom Zasaď strom - Make a Home. "Tento projekt sme vytvorili aj kvôli tomu, aby sme pripísali patričný význam 29. aprílu, ktorý je Medzinárodným dňom stromov," informovala TASR členka projektového tímu Alexandra Hrabčáková.

Ako dodala, podobnú verejnoprospešnú akciu plánujú realizovať každoročne. "Našou víziou do budúcna je vysadiť na Slovensku celkovo jeden milión stromov," poznamenala.

K úspešnému priebehu dnešnej akcie vo Vysokých Tatrách a pri Novej Bani prispeli stovky jednotlivcov, ako aj podnikateľské subjekty zakúpením ľubovoľného počtu stromov. Ich výsadbu v spomínaných lokalitách zabezpečili Štátne lesy Tatranského národného parku a "poslednú várku zasadilo aj niekoľko známych osobností, ako napríklad Peter Cmorik alebo Martin Nikodým," priblížila Hrabčáková.

Ako ďalej uviedla, dnešná akcia získa zápis v Slovenskej knihe rekordov. "Ide doteraz o najväčší počet stromov zasadených za jeden deň na rôznych miestach Slovenska."
 

Vyberte región